Werkplezier in de zorg

Minder regelen, meer werkplezier

Werkplezier in de zorg. Dé beweging van FWG Progressional People om het werkplezier van medewerkers in de zorg te vergroten en de kwaliteit van dienstverlening aan cliënten en patiënten verder te verbeteren.

Waarom deze beweging?

Met de beweging willen we een positieve impuls geven aan het imago en de arbeidsmarktpositie van de zorg in Nederland. Het thema plezier op het werk staat onder meer centraal in ons jaarlijkse HR-event in het najaar en ook bij de HR Zorg Award die we uitreiken. Mensen die in de zorg werken zijn gepassioneerd en toegewijd. In hun dagelijkse werk worden zij echter te vaak afgedreven van waar hun vak echt over gaat: de cliënt. Ten opzichte van andere sectoren is de werkstress maar ook het aantal regels en protocollen in de zorg hoog. Dit komt het imago van de zorg als werkgever niet ten goede. En dat terwijl het aantal vacatures alleen maar toeneemt én het zorgvak bovendien vooral heel mooi is!

Met de beweging ‘Werkplezier’ belichten we de mooie kanten van het vak. We laten zien waar organisaties ruimte maken voor autonomie en vakmanschap met als doel te inspireren. Zo dragen we bij om de zorg weer aantrekkelijker te maken. Niet alleen voor huidige maar ook voor toekomstige zorgprofessionals, niet te vergeten, de millennials!

Sabine Uitslag als hét gezicht

Sabine Uitslag is Chief Inspiration Officer van de beweging Werkplezier in de zorg bij FWG Progressional People. Als voormalig verpleegkundige en haar huidige rol als zorgbestuurder weet zij als geen ander hoe regels en protocollen belemmerend werken voor vakmanschap.  Lees meer over Sabine.

Nationale HR Zorg Award

In 2017 reikte juryvoorzitter Greet Prins namens FWG Progressional People de eerste Nationale HR Zorg Award uit aan het beste idee voor werkplezier. Deze eerste editie leverde maar liefst 50 inzendingen op. Bekijk hier de 12 meest inspirerende ideeën. De tweede editie is onlangs van start gegaan. Meer informatie en inschrijven kan via www.hrzorgaward.nl.

(Nog) meer werkplezier in uw organisatie

Het thema werkplezier speelt altijd een rol in al onze vormen van dienstverlening, zoals bij programma’s die we bieden bij Talentontwikkeling of Semco Style Healthcare. We kunnen werkplezier ook centraal zetten in onze begeleiding en ondersteuning bij uw transitietraject, waarbij we samen op maat invulling geven aan dit thema in uw organisatie. Bel Joris Kuppens voor meer informatie.