Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2019 geopend

12/06/2019

Na succesvolle edities van de award in 2017 en 2018, met meer dan 50 inzendingen per keer, is vanaf half mei de inschrijving voor de derde editie geopend. Inschrijven kan tot 14 augustus 2019.

Laten we elkaar inspireren om het werkplezier in de zorg te vergroten, zorgmedewerkers te behouden en instromers aan te trekken. Zodat we gezamenlijk toewerken naar een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de zorg. Heeft uw organisatie een creatief, innovatief of duurzaam project dat bijdraagt aan meer werkplezier? Dat mensen meer vertrouwen en eigen regie geeft? Of dat ruimte maakt voor talent, passie en vakmanschap? Stuur het project in en win de Nationale HR Zorg Award 2019!

De prijs

De jurywinnaar ontvangt een bokaal, als stimulans voor vernieuwend (HR)-beleid dat positieve invloed heeft op het thema werkplezier. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven.

Naast de juryprijs wordt er een publieksprijs en een eervolle vermelding uitgereikt.

De jury

De jury bestaat uit voorzitter Greet Prins (bestuursvoorzitter van Philadelphia), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lieke Lange (namens de winnaar 2018) en Elise Merlijn (FNV). Deze onafhankelijke jury kiest aan de hand van de gestelde criteria vijf genomineerden, waaruit uiteindelijk de winnaar.

Winnaars voorgaande jaren

Vorig jaar was Pluryn de winnaar van de juryprijs met het project CarrièreSwitchers. Het project biedt zij-instromers een tweejarig omscholingstraject waarbij de instromers direct in dienst komen en een salaris ontvangen. Het gaat om MBO 4 Maatschappelijke zorg, met de uitstroomrichtingen gehandicaptenzorg of jeugd. Pluryn doet dit traject in samenwerking met het ROC.

In 2017 won Cello Zorg met het project Leer en Versterk (LEV). Medewerkers, studenten én cliënten leren samen in de praktijk. Teams van Cello en studenten van het Koning Willem 1 College creëren vernieuwend onderwijs op de werkplek. De doelen: een gelukkig leven voor mensen met een beperking, open communicatie en meer werk- en leerplezier.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website: www.hrzorgaward.nl. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op via 030 – 2669400 of communicatie@fwg.nl.