Wie wint de Nationale HR Zorg Award 2018?

Met het beste project voor meer werkplezier

De inschrijving is gestart! Na een succesvolle lancering van de HR Zorg Award in 2017, met maar liefst 50 inzendingen, is vanaf 15 mei 2018 de inschrijving gestart van de tweede editie.

Plezier op het werk

In de zorg draait het om mensen. Met alle ontwikkelingen vragen we veel van ze. En.. er is een tekort. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Vanuit HR ligt er een belangrijke rol in ‘boeien en binden’ door plezier op het werk te stimuleren. Wij willen graag weten hoé u dat doet. Zodat we met de beste ideeën anderen kunnen inspireren en samen de zorg verder kunnen helpen.

Aan wat voor projecten kunt u denken?

Heeft u een idee of project om medewerkers meer vertrouwen en regie te geven? Ruimte te maken voor talent, passie en vakmanschap? Of zijn er andere manieren om werkplezier te vergroten? U kunt u ook laten inspireren door de 12 beste projecten van vorig jaar.

De criteria

  • De persoon die zijn of haar organisatie aanmeldt is werkzaam in of voor een zorgorganisatie in Nederland, koepelorganisatie of brancheorganisatie in de zorg.
  • De casus, het project of idee draagt bij aan meer werkplezier.
  • Het idee draagt bij aan kwaliteit van zorg.
  • Het idee is vernieuwend, origineel, levensvatbaar en houdbaar.
  • Het idee laat al bewezen resultaten zien of er is een concreet plan van aanpak voor uitvoering binnen een jaar.

De prijs

De winnaar ontvangt de bokaal, als stimulans voor vernieuwend (HR)-beleid dat positieve invloed heeft op het thema werkplezier. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Denk aan talentenscans, trainingen Semco Style, coachend leiderschap. Of misschien kiest u voor advies en ondersteuning op maat, passend bij úw HR-project.

Publieksprijs en eervolle vermelding

Naast de juryprijs wordt er een publieksprijs uitgereikt en een eervolle vermelding. Ook voor deze winnaars is er een (kleinere) bokaal. Alle winnaars mogen na de feestelijke uitreiking met enkele collega’s aanschuiven aan ons eventdiner. Natuurlijk is er media aandacht rond de winnende projecten, wat een mooie kans is om als je als goed werkgever te profileren.

De bokaal

Dit kunstwerk, een kubus van 17x17x17 cm is speciaal gemaakt voor de HR Award. Het ontwerp is gebaseerd op de beroemde Vaas van Edgar Rubin, een Deense psycholoog: een bokaal die gevormd wordt door de gezichten van twee mensen (‘en profil’). Omdat hij massief is, gegoten kunsthars, heeft de bokaal aardig wat gewicht.

De jury

Een onafhankelijke jury kiest aan de hand van de gestelde criteria vijf genomineerden, waaruit uiteindelijk de winnaar. Daarnaast is er een eervolle vermelding voor een opvallend origineel project.

De prijsuitreiking

Op 25 september, tijdens het HR-event, worden de prijzen uitgereikt door de jury.

De inschrijftermijn is inmiddels verlopen.